Na „večeri dobitnika“ predstavljena je najbolja kapljica.

Na „večeri dobitnika“ predstavljena je najbolja kapljica.

Hrvatska je i ove godine briljirala na najvećem svjetskom ocjenjivanju vina u Londonu, na 19. izdanju Decanter World Wine Awards. Tri platine, 16 zlata, 111 srebrnih te 184 brončanih medalja osvojila je među 18.244 različitih etiketa (150 više nego prošle godine koja je do sada bila rekordna) koje su pristigle iz 54 zemlje svijeta, a među njima su i vina iz Virovitičko-podravske županije koja su oduševila u Londonu.

Pionir u ovoj priči je Podrum Vineda koji je po prvi puta odlučio poslati svoje vino na natjecanje, a o kakvoj se kvaliteti radi govori podatak da im je do zlata nedostajao samo jedan bod.

Mogu reći kako nam se puno toga poklopilo, od uvjeta za berbu, sirovine te samog znanje koje je potrebno da bi se nešto dobro napravilo. Graševina je iz 2017. godine i znali smo da se nešto dobro ‘kuha’ budući da su i ocjene sa Zavoda bile izuzetne. S vremenom je postajalo još kvalitetnije tako da smo se odlučili okušati na Decanteru i evo, nedostajao nam je bod do zlata. Što će ovo za nas značiti, tek ostaje za vidjeti, vrijeme će pokazati svoje. Svakako je jasno da će nam dati jedan dodatan vjetar u leđa, da smo se pokazali na karti svijeta, da se za nas čulo, tako da idemo dalje još jače i bolje – rekla nam je Andreja Kaša Kovač, suvlasnica Vinede.

Link na originalni članak…

Skip to content